Doğa, cildin elastikiyetini geri kazandırabilen ve yüzü daha genç hale getirebilen şifalı bitkiler açısından zengindir. Aşağıdaki bitkisel ilaçlar belirgin yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir:
- aloe – nemlendirir, hücre yenilenmesini destekler;
- calendula (kadife çiçeği) – antibakteriyel etkiye sahiptir, yumuşatır, kırışıklıkları yumuşatır, nemlendirme sağlar;
- lavanta - tahrişi giderir, sağlıklı bir cildi onarır;
- öksürük otu – kırışıklıkları eşitler ve cilde kadifemsi bir his verir;
- ısırgan otu - elastikiyeti geri kazandırır, cilt katmanlarındaki metabolizmayı hızlandırır;
- maydanoz – cildi besler, nemlendirir, kırışıklıklarla savaşır ve aydınlatır;
- nane – tonik ve canlandırıcı bir etkiye sahiptir;
- karahindiba – pigmentli alanları aydınlatır;
- Papatya – hücre yenilenmesini destekler, yaşlanma sürecini engeller, yaşa bağlı ve yüz kırışıklıklarının ortaya çıkmasını önler;
- biberiye – cildi sıkılaştırır ve pürüzsüzleştirir;
- at kuyruğu – sarkmayı önler, yağlı cilt problemleriyle baş etmeye yardımcı olur;
- kekik (kekik) – kuruluğa yatkın cildi nemlendirir, kırışıklık oluşumuna karşı etki eder;
- Salvia officinalis – belirgin bir kaldırma etkisine sahiptir;
- Üvez meyveleri – zayıf antioksidan özelliklere sahiptir, gözenekleri temizler ve cildi pürüzsüzleştirir.
Şifalı bitkinin bileşimine, niteliklerine ve özelliklerine bağlı olarak infüzyon, kompres çözeltisi veya kozmetik maskelerin bir bileşeni olarak kullanılabilir. Bitkisel bir kaynaktan yapılan kozmetik buz, kırışıklıklarla etkili bir şekilde savaşır.
Bakım sağlayan otlar
Kozmetik prosedürler için bitkisel hammaddeler cilt tipi ve ihtiyaçları dikkate alınarak seçilir:
- Yağlı cilde sahip olanlar için uzmanlar pelin, sarı kantaron, dulavratotu, ısırgan otu, adaçayı, öksürük otu, tereyağ ve sicim kullanılmasını tavsiye ediyor.
- Kuru cilt, dereotu (bitkiler ve tohumlar), maydanoz, karahindiba, civanperçemi, kekik, üvez meyveleri, biberiye, melisa veya nane, lavanta, nergis (kadife çiçeği), papatya, gül yaprakları ve şerbetçiotu kozalaklarının kullanımından faydalanacaktır.
- Sorunlu cilt özel bakım gerektirir. Kırlangıçotu, aloe, mine çiçeği (güvercin otu), nergis, ölümsüzlük, nane ve at kuyruğu yardımıyla sağlayabilirsiniz.
Bu bitkiler hem tek başına hem de çok bileşenli ürünlerin bir parçası olarak kullanılır. Diğer bileşenlerle iyi giderler, ancak oranlara ve kullanım kurallarına uyulmasını gerektirirler.
Bitki materyallerini ev kozmetolojisinde kullanmanın farklı yolları vardır. Hem taze hem de kurutulmuş olarak kullanılabilir.
Sorunlu cildin gençleştirilmesi
Farmasötik papatyaya dayalı bir maske hazırlanır. Papatya rengi bitkisel tıpta en popüler ilaçlardan biridir. Yüz cildine nazikçe bakım yapar, kırışıklıkları yumuşatır ve gerekli beslenme ve nemlendirmeyi sağlar. Papatyanın antiinflamatuar özellikleri sorunlu cildin bakımında faydalı olacaktır.
Maskeyi hazırlamak için ihtiyacınız olacak: bir tatlı kaşığı kefir veya ekşi süt, aynı miktarda papatya, bir tavuk yumurtası.
Tüm malzemeleri bir karıştırıcıda birlikte çırpın. Bitmiş maskeyi yirmi dakika boyunca cilde uygulayın.
Bu ürünün sadece yüzde değil boyunda da kullanılması tavsiye edilir.
Göz altı ve kaz ayağı kırışıklıklarının yumuşatılması
Kuru, ezilmiş otların karışımından yapılan bir maske: nane, muz, papatya, göz kenarlarındaki ve alt göz kapağındaki kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olacaktır.
Her malzemeden bir tatlı kaşığı bir kapta birleştirilir ve bir bardak (200 ml) kaynar su ile dökülür. Bundan sonra ürün 10-15 dakika kısık ateşte kaynatılır. Sıvı süzülüp bir kenara bırakılır ve otlara bir çay kaşığı nişasta ilave edilerek iyice karıştırılır.
Maskenin maruz kalma süresi 20 dakikadır. Bu sürenin sonunda yüzünüzü et suyu veya suyla yıkayın.
Yaşlanan ve yaşlanan cildin restorasyonu
Adaçayı yaprakları, papatya çiçeği, sarı kantaron ve ıhlamur çiçeğinden elde edilen ürünü sistematik olarak kullanarak olgun cildin elastikiyetini geri kazandırmak ve ince kırışıklıkları düzeltmek mümkündür. Hammaddeler, örneğin bir çay kaşığı veya bir tatlı kaşığı gibi eşit parçalar halinde kuru olarak alınır.
Bir kahve değirmeni veya blender kullanarak otları un haline getirin, kaynar su ekleyin ve karıştırın. Bundan sonra bir çorba kaşığı ekşi krema veya ağır ev yapımı krema, bir çay kaşığı herhangi bir bitkisel yağ ekleyin.
Ürünü 20 dakika boyunca yüzünüze uygulayın.
Olgun cildin aydınlatılması
Yaşlandıkça birçok kadın yaşlılık lekelerinin ortaya çıkmasından muzdariptir. Isırgan otundan yapılan bir maske bu kozmetik kusur için iyi sonuç verir.
Bir yemek kaşığı kıyılmış kuru ısırgan otu, yarım yemek kaşığı limon suyu ve bir yemek kaşığı kremadan hazırlanır.
Isırgan otu suyuyla karıştırılır, ardından suyu eklenir. Malzemeler iyice karıştırılmalı ve 15 dakika demlenmeye bırakılmalıdır. Bundan sonra ürün, kozmetik bir fırça ile birkaç kat halinde yüze uygulanır. Maskenin maruz kalma süresi 15 dakikadan fazla değildir.
Bu tür işlemler, sık kurumaya yatkın, tahriş olmuş ciltlerde yapılabilir.
Bitkisel bakım maskesi
Kuru nane, papatya ve muzdan yapılan maske cilde iyi bakar. Hammaddeler eşit parçalar halinde karıştırılır, ezilir, su ile dökülür ve 10 dakika kısık ateşte kaynatılır. Et suyu süzülür ve çay yaprakları atılır. Et suyuna biraz patates nişastası ekleyin. Ürünü 20 dakika bekletin.
Calendula'dan kırışıklık karşıtı ilaçlar
Calendula çiçekleri sıklıkla alternatif tıp ve kozmetoloji tariflerinde kullanılır. Bir bardak (200 ml) kaynar suya bir çorba kaşığı aynısefa çiçeği dökün ve en az yarım saat bekletin.
Çok katmanlı bir gazlı bez et suyunda nemlendirilir, hafifçe sıkılır ve yüze uygulanır. Peçete neredeyse kuruyana kadar kompres yapın. Maskeyi çıkardıktan sonra yüzünüz ılık su ile durulanmalıdır.
İğneler, huş ağacı yaprakları ve papatya
Bir çay kaşığı papatya çiçeğini, bir çay kaşığı çam iğnesini, bir yemek kaşığı taze huş ağacı yaprağını bir karıştırıcıda öğütün, az miktarda kaynamış su ekleyin ve bir macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Tavuk sarısını bir çorba kaşığı ev yapımı süzme peynirle öğütün ve bitkisel yulaf lapası ile birleştirin.
Karışımı iyice karıştırın ve yüzünüze dağıtın. 25 dakika bekletin, ardından suyla durulayın.
Kuru ciltler için şifalı bitkiler
Yarım bardak (100 ml) kaynar suya bir çay kaşığı taze gül yaprağı, aynı miktarda taze nane yaprağı, papatya çiçeği ve taze ısırgan otu dökün. Beş dakika kaynatın. Et suyu biraz soğuduğunda süzün. Telveyi öğütün, bir çay kaşığı ev yapımı süzme peynir ve az miktarda süt (kıvam için) ile birleştirin. Sonuç kremsi bir kütle olmalıdır. Yüze sürülerek 20 dakika sonra ılık su ile yıkanır.
Muz bazlı gençleştirici
Bu maskeyi banyo veya saunadan sonra, yüz iyice buharlandığında ve gözenekler açıkken yapmak daha iyidir. Maske, olgun ve yorgun ciltler üzerinde olumlu etkisi olan yulaf ezmesi içerir.
İki yemek kaşığı un, yulaf ezmesinden öğütülmüş, iki yemek kaşığı zeytinyağı, bir yemek kaşığı ezilmiş muz yaprağı karıştırılarak lapa haline gelene kadar öğütülür. Maskeyi yarım saat kadar ciltte tutun. Sadece yüzde değil boyun ve dekolte bölgesinde de kullanılmaktadır.
Papatya losyonu
Papatya çiçeklerinden bir fito losyon hazırlanır. Bir bardak iyi kuru beyaz şarabın içine bir çorba kaşığı hammadde dökülür. Güneş ışığından korunan bir yerde iki hafta boyunca demleyin.
Cildinizi günde iki kez kendi hazırladığınız losyonla silin, ardından besleyici bir krem uygulamalısınız.
Ihlamur losyonu
Bu tarife göre hazırlanan infüzyon alkol içermez. Yaşa bağlı ilk değişiklikler ortaya çıktığında kullanılır.
Ürünü iki yemek kaşığı ıhlamur çiçeği ve 250 ml kaynar sudan hazırlayın. Ihlamur suyla doldurulup yarım saat bekletilir. Bundan sonra filtreleyin. Losyonu günde iki kez kullanın.
Kozmetik buz, soğutulmuş bitkisel infüzyonun dondurulmasıyla hazırlanır. Erken yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasını önlemenin mükemmel bir yolu olarak hizmet eder. Düzenli kullanıldığında buz cildinizin uzun süre taze kalmasına yardımcı olur.
Buhar banyoları
Bu prosedür yüzün temizlenmesine yardımcı olur, bu nedenle maskeyi uygulamadan önce gerçekleştirilir.
Bitkisel kaynatmanın üzerinde yükselen buhar, gözenekleri açıp temizliyor, şifalı bitkilerden elde edilen esansiyel yağlar ise cildi besleyerek korunmasını sağlıyor.
Ayrıca buhar banyoları aromaterapi görevi görerek stresin üstesinden gelmeye ve yorgunluğun giderilmesine yardımcı olur.
Şifalı otlar, kozmetik olanlar da dahil olmak üzere birçok sorunla başa çıkmaya yardımcı olan popüler bir halk ilacıdır. Bitkisel hammaddelerin yardımıyla cildi önemli ölçüde gençleştirebilir ve görünümünü iyileştirebilirsiniz. Ayrıca bitkisel kozmetiklerin tamamı uygun fiyatlı ve kullanımı kolaydır.
Yüzdeki cildi ve göz çevresindeki kırışıklıkları gençleştirmek için şifalı bitkiler - doğanın yarattığı tarifler!
İstatistiklere göre kadınların günlük olarak kullandığı kozmetiklerdeki zararlı kimyasal elementlerin sayısı 168'e ulaşıyor. Bağışıklığı azaltıyor ve vücudun endokrin sistemini zayıflatıyorlar. Ancak bu duruma bir çözüm var - yüz cildi gençleştirmeye yönelik şifalı bitkiler. Bitkisel kozmetiklerin toplanması, saklanması ve hazırlanmasıyla ilgili tavsiyelere uyarsanız, bu miktar önemli ölçüde azaltılabilir, aynı zamanda epidermisi ve bir bütün olarak vücudu iyileştirebilir ve gençleştirebilirsiniz.
Bitkilerin iyileştirici etkisi
Bitkisel kozmetikler, epitel dokuların tam işleyişi için gerekli olan minerallerin, organik asitlerin ve diğer elementlerin çoğunu içerir.
Kozmetologlar, cildin türünü ve sorunlarını dikkate alarak bitkileri gruplara ayırdılar. Geleneksel tıp 2 binden fazla şifalı bitki çeşidini biliyor; ev tıbbi kozmetiklerinde 20 isim kullanılıyor, bunların arasında:
- ısırgan otu, muz, nane yağlı ciltler için daha uygundur;
- kekik, kekik, nergis en iyi kuru yüzey tipine sahip kadınlar tarafından kullanılır;
- maydanoz, karahindiba, kırlangıçotu beyazlatma özelliklerine sahiptir;
- Meşe kabuğu, papatya, nergis veya ip iltihabı hafifletmeye ve hafifletmeye yardımcı olacaktır;
- biberiye ve adaçayı göz çevresi, ağız çevresi ve alındaki kırışıklıklardan kurtulacak;
- ıhlamur, St. John's wort gözenekleri daraltmaya, epidermisi tonlandırmaya, yağlı parlaklığı gidermeye yardımcı olur;
- Yüz gençleştirme için yosun incelemeleri - deniz otu - cilt üzerindeki benzersiz etkisini övüyor.
Tıbbi kozmetiklerin avantajları
Bitkilerin cilt gençleşmesine katkısı çok büyüktür. Buna birçok faktör katkıda bulunur:
- doğal, çevre dostu bileşenler;
- maskelerin, kaynatmaların derin etkisi;
- Bitkilerin zenginliği ve çeşitliliği, her tür için doğru tarifi seçmenizi sağlar;
- yaşlanmayı yavaşlatır, yoğun bir şekilde nemlendirir, elastikiyet verir, sağlıklı renk verir, vücudun sağlığından korkmadan, tahriş ve iltihaplanmayı önler;
- şifalı bitkiler, kimyasal bileşenli kozmetiklerin aksine hücreler tarafından% 100 emilir.
Ne zaman kullanılır ve kontrendikasyonlar
Eksikliklerle mücadele etmek için şifalı bitkiler kullanılabilir:
- iltihaplanma, sivilce;
- çoklu yaşlılık lekeleri;
- yeni kırışıklıkların oluşumu;
- aşırı kuruluk, ciltte pullanma
- alerjik reaksiyonlar, kaşıntı, kızarıklık;
- göz bölgesinde şişlik, mavilik;
- yağlı parlaklık, epidermisin donuk rengi.
Bitkisel kozmetiklerin kullanımına birkaç kontrendikasyon vardır:
- ürüne bireysel alerji;
- dolaşım sistemi ile ilişkili hastalıklar, onkoloji;
- ameliyat sonrası durum (taze yaraların varlığı).
Yüzünüze gençliği ve güzelliği geri kazandıracak tarifler
Ihlamur çiçeği bazlı bir tonik, hücrelerin su dengesinin temizlenmesine ve yenilenmesine yardımcı olacaktır. 2 yemek kaşığına ihtiyacınız var. Çiçeklerin üzerine 250 ml kaynar su dökün, kabı kapatın ve yarım saat sonra süzün. Sabah ve akşam cildinizi silin.
Yağlı cildi temizlemek için özel olarak 1 çay kaşığı kullanın. otlar kompleksi (nergis çiçekleri, peygamber çiçeği, menekşe) ve 1 yemek kaşığı. kaynar su (0, 5 l) dökülen papatya. Ertesi gün sorunlu bölgeleri kaynatma ile silin. Ürün kirleri giderecek ve cildi yenileyecektir.
Aloe suyu ve yulaf ezmesinden yapılan maske, göz çevresindeki kırışıklıklardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Malzemeleri 2: 1 oranında karıştırın ve karışımı ince bir tabaka halinde 10 dakika boyunca uygulayın. Kalıntıları pamuklu bir bezle çıkarın.
Gençleştirme için maskenin kanıtlanmış bir başka versiyonu, 2-3 yemek kaşığı oranında kaynar su ile dökülen ısırgan otu yaprakları, St. John's wort, siyah frenk üzümü, üvez meyvesinden oluşan bir macundan hazırlanır. 0, 5 litre sıvı başına toplama. Ürünü yaklaşık 3 saat bekletin, homojen bir kıvama gelinceye kadar (mümkünse) ezin ve ardından karışımı temizlenmiş cilde dağıtın. Yarım saat sonra kalıntıyı yıkayın.
Nane ve yeşil çaydan oluşan bir maske (her bileşenden 1 çorba kaşığı), epidermisin sağlıklı parlaklığını ve elastikiyetini geri kazanmaya yardımcı olacaktır. Karışımın üzerine bir süre kaynar su dökün. Daha sonra suyu boşaltın (buz için bir tonik veya baz olarak kullanılabilir) ve bitkileri yüzeye yerleştirin. 15 dakika sonra posayı çıkarın.
Eğer hala şifalı bitkilerin gençleştirici gücüne güvenmiyorsanız, yüze yönelik farmasötik ürünler hakkındaki yazımızı okumanızı öneririz; belki geleneksel tıp yöntemleri sizin için daha uygun olacaktır.
Bitkilerle gençleşirken bunu bilmeniz gerekiyor!
- Bazı şifalı bitkiler alerjendir. Kozmetik bir ürünü kullanmadan önce deneme testi yapın.
- Kozmetik amaçlar için eczaneden satın alınan (kalitesi garanti edilen) veya kanıtlanmış, çevre dostu alanlarda toplanan bitkileri kullanın.
- Her bileşenin özelliklerini ve özelliklerini inceleyin; yüzey tipine göre sorunun çözülmesi amaçlanmalıdır.
- En fazla 3 günlük kullanım için kaynatma hazırlayın; yumuşak karışımları 2 günden fazla saklamayın.
- Daha büyük bir etki elde etmek için günlük diyetinize yaşlanma karşıtı gıdaları dahil etmeyi, masaj ve yüz jimnastiği yapmayı unutmayın.
- Enerjik bir yüz masajından sonra kaynatma ile yıkamak, hücrelerin besinlerle hızla doyurulmasına yardımcı olur ve kolajen ve elastin liflerinin üretimi de dahil olmak üzere süreçleri aktive eder.
- Kozmetik bitkisel buz, epitel hücrelerini etkili bir şekilde nemlendirir ve besler. Burada buz harikası tarifler yapma hakkında daha fazla bilgi edinin.
Kırışıklık karşıtı bitkisel tarifler
Kırışıklıklar ve diğer cilt bozuklukları, psikolojik olanlar da dahil olmak üzere birçok faktörün (stres, anksiyete, depresyon) etkisinin bir sonucu olarak ortaya çıkar.
Çevre sorunu da önemlidir - mega şehirlerin kirli atmosferi, iklim değişikliği, hava nemi ve sıcaklığındaki ani değişiklikler.
Çoğu zaman, yanlış seçilmiş veya düşük kaliteli dekoratif kozmetikler veya çok aktif yüz ifadeleri nedeniyle cilt erken yaşlanır.
Genel olarak pek çok neden vardır, ancak sonuç açıktır ve bu tür eksiklikler evde çözülebilir ve çözülmelidir.
Bitkisel özler kozmetikte çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Ve saf halleriyle daha da faydalıdırlar.
Bitkiler cildin güzelliği, gençliği ve sağlığı için en iyi bakımı sağlar ve biz de bunları kullanmaktan mutluluk duyarız.
Kırışıklıklara karşı yüz için şifalı bitkiler - faydaları
Cildin turgorunu iyileştirmeye ve gençleştirmeye yardımcı olan çok sayıda bitki vardır. Ancak istenen gençleştirici etkiyi elde etmek için aşağıdaki şifalı bitkileri kullanmanızı öneririz:
- Aloe – cildi nemlendirir ve gençleştirir
- Calendula - kırışıklıkları nemlendirir, dezenfekte eder, rahatlatır ve yumuşatır
- Isırgan otu - dokulardaki metabolik süreçleri hızlandırmaya yardımcı olur ve cildin elastikiyetini geri kazandırır.
- Lavanta - cilt rengini tazeler, rahatlatır ve onarır
- Öksürük otu - cildi pürüzsüzleştirir, nemlendirir ve kadifemsi bir dokunuş sağlar
- Maydanoz - kırışıklıkları yumuşatır, cildi nemlendirir, besler ve beyazlatır, onları genç ve formda yapar
- Nane - yaşlanan cildi tazeler ve tonlandırır
- Karahindiba - pigmentasyondan kurtulmaya yardımcı olur
- Biberiye - yumuşatıcı özelliklere sahiptir, cildi iyi sıkılaştırır ve gençleştirir
- Papatya - cildi yeniler, solmasını durdurur, kırışıklık oluşumunu önler
- Rowan - cildi temizler, kırışıklıkları yumuşatır ve hafif bir antioksidan görevi görür
- Kekik - kuru cildi etkili bir şekilde nemlendirir, böylece kırışıklık oluşumunu önler
- Adaçayı - doğal bir kaldırma ilacı olarak kullanılır
- At kuyruğu - sarkan cildi giderir, yağlı ve problemli yüz cildine yardımcı olur
Yukarıda, yaşlanan ciltle mücadele etmek için ev kozmetolojisinde kullanılabilecek az sayıda şifalı bitkiyi anlattık. Bitkinin özelliklerine göre maske, infüzyon veya kompres şeklinde kullanılabilir. Yüzünüzü bitkisel bir kaynatma bazlı kozmetik buzla ovmak, kırışıklıkların mükemmel şekilde giderilmesine yardımcı olur.
Kırışıklık karşıtı maske tarifleri
Şifalı bitkilerden yapılan yüz maskelerini kullanarak kırışıklıkları giderebilirsiniz. Hem taze hem de kurutulmuş otlar kullanın.
Göz altı kırışıklık karşıtı maske
Kurutulmuş muz, nane ve papatya çiçeklerinden yapılan bitkisel maske, göz altı kırışıklıklarının giderilmesine yardımcı olacaktır. Her seferinde 1 yemek kaşığı alınan otları doğrayıp karıştırın, üzerine bir bardak kaynar su dökün ve kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Daha sonra suyu süzün, bitkisel posaya 1 çay kaşığı patates nişastası ekleyin ve iyice karıştırın. Maskeyi yüzünüze uygulamadan önce öncelikle besleyici bir kremle yağlayın. 20 dakika bekletin, ardından oda sıcaklığında suyla durulayın.
Solan ve yaşlanan ciltler için maske
Adaçayı yaprakları, sarı kantaron, papatya ve ıhlamurdan yapılan maske, solan ve yaşlanan ciltteki kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. Kuru malzemeleri eşit oranlarda ölçün - her seferinde bir çay kaşığı. Bir kahve değirmeni kullanarak bunları iyice un haline getirin. Üzerine kaynar su dökün. Daha sonra bir çorba kaşığı ekşi krema ve bir çay kaşığı bitkisel yağ ekleyin. Maskeyi uygulayın ve 20 dakika sonra oda sıcaklığında suyla durulayın.
Nane, muz, papatya
Kurutulmuş nane, muz ve papatya çiçeklerinden yapılan maske mükemmel bir şekilde yardımcı olur. Eşit parçalar halinde karıştırılmalı, ezilmeli ve kısık ateşte on dakika kaynatılmalıdır. Daha sonra hepsini süzün ve suya patates nişastası ekleyin. Bu maskeyi yüzünüze uygulamadan önce besleyici bir kremle yağlamanız gerekir. Maskeyi yirmi dakika bekletin.
Aynısefa maskesi
Calendula officinalis kullanarak yüzünüzdeki kırışıklıkları giderebilirsiniz: Bu bitkiden 1 çorba kaşığı 1 bardak kaynar suya dökün ve 30 dakika demlenmesini bekleyin. Elde edilen infüzyona bir gazlı bez batırın ve yüzünüze uygulayın. Peçete kurumaya başladığında çıkarın ve ılık suyla yıkayın.
Yaşlanan ciltler için besleyici ve yumuşatıcı bir maske için başka bir halk tarifi
Bir çay kaşığı şifalı papatya çiçeğini, bir çorba kaşığı taze huş ağacı yaprağını, bir çay kaşığı çam iğnesini ince ince doğrayın ve karıştırın. Bir macun oluşturmak için ezilmiş kütlenin üzerine kaynamış su dökün. Bir yumurta sarısı ve bir çorba kaşığı süzme peynir ekleyin. Tüm malzemeleri ezin ve 25 dakika boyunca yüz cildinize uygulayın. Ilık su ile durulayın.
Kuru cilt bakımı için maske
Taze gül yaprakları, taze nane yaprakları, kurutulmuş papatya çiçekleri ve taze ısırgan otu yapraklarının her birinden 1 çay kaşığı alın. Her şeyin üzerine yarım bardak kaynar su dökün, 5 dakika kaynatın ve süzün.
Bitkisel yulaf ezmesini 1 çay kaşığı süzme peynirle karıştırın ve ekşi kremaya benzer kalınlıkta bir kütle elde edene kadar biraz ılık süt ekleyin.
Yüz cildinize uygulayın ve 20 dakika sonra ılık suyla durulayın.
Kırışıklıklara karşı bitkisel losyon için halk tarifi
1 bardak sek beyaz şarabın içerisine 1 yemek kaşığı kurutulmuş papatya çiçeğini dökün ve 2 hafta demlenmesini bekleyin. Sabah ve akşam yaşlanan cildi bu losyonla silin, sildikten sonra besleyici kremi yüzünüze uygulayın.
Otlar uzun zamandır kırışıklıklara karşı etkili bir halk ilacı olarak görülüyor. Bu tarifleri ara sıra değil, sürekli veya tekrarlanan derslerde kullanmak önemlidir ve o zaman basit ama çok etkili tarifler yaşa bağlı değişiklikleri düzeltmenize yardımcı olacak ve derin kırışıklıklar çok uzun süre görünmeyecektir.