Hangimiz en azından bir kez "gençlik iksirini" icat etmeyi hayal etmedik? Sonuçta, 35 yaşındaki en muhteşem ve bakımlı bayanın bile gözlerinin yakınında gözle görülür kaz ayakları ve alnında ilk kırışıklıklar zaten var! Ve doğa ne kadar destekleyici olursa olsun, er ya da geç yüz derisinin yaşlanma sürecini nasıl yavaşlatacağınızı ve eski gençliğinize nasıl geri döneceğinizi düşünürsünüz. İnsan derisinin yaşlanması bir hastalık değil, doğal bir süreç olmasına rağmen yüz derisinin erken (erken) yaşlanmasının önlenmesine özen göstermek bizim elimizdedir. Cildin nasıl, neden ve ne zaman yaşlandığını anlamaya çalışalım, makalemizde bunu okuyun.
Yaşa bağlı cilt değişikliklerinin belirtileri
Ne yazık ki yaşadığınız her yıl sadece hafızanızda değil, yüzünüzde de bir iz bırakıyor. Yaşlanma karşıtı bakıma ihtiyaç duyan olgun cildin tipik işaretleri şunlardır:
- Kuruluk ve pullanma: yıllar geçtikçe cilt susuz kalır, incelir ve "parşömen benzeri" hale gelir;
- Kırışıklıklar: ilk başta yüzeysel ve zar zor farkedilir, sonra daha belirgin yüz ifadeleri ve en nahoş derin ifadeler;
- Azalan sertlik ve esneklik: yüz özellikleri sivri veya sarkık görünüyor;
- Donukluk: Uygun bakımla bile, yıllar geçtikçe yüz tazeliğini kaybeder ve yorgun görünür;
- Karanlık noktalarGörünüşü, hızlı cilt yaşlanmasıyla mücadele konusunda acilen düşünmenin gerekli olduğu son "uyandırma çağrısıdır".
Yüz derisinin yaşlanmasının ilk belirtileri çoğu insanın düşündüğü gibi 30-35 yaşlarında ortaya çıkmaz. Göz çevresi ve alındaki yüzeysel kırışıklıklar 17-20 yaşlarında oluşmaya başlar ve tüm gelişim döngüleri 7-10 yıla kadar sürer!
Yaşlanmayla birlikte ciltte meydana gelen değişiklikler
Yaşa bağlı değişikliklerin dış belirtileri doğal iç süreçlerden kaynaklanır. Zamanla ciltte:
- nem içeriği azalır, bu da elastikiyetin azalmasına yol açar;
- elastik bir cilt "çerçevesi" oluşturan ve kırışıklıkların derinleşmesini önleyen daha az kolajen ve elastin lifleri oluşur;
- yüzey katmanlarının yenilenmesi bozularak cildin matlaşmasına ve gözeneklerin genişlemiş görünmesine neden olur;
- Pigmentasyon bozukluklarına yol açan pigment hücrelerinin (melanositler) "gruplanması" meydana gelir.
Yüz derisinin yaşlanmasının dört türü
Yaşlanan cildin hep aynı göründüğünü sanmak büyük bir yanılgıdır! Dermatologlar ve güzellik uzmanları dört ana yaşlanan cilt tipini ayırt eder:
- Yorgun: şişlik, macunluk, belirgin nazolabial kıvrım ve ağız köşelerinin sarkması ile;
- Buruşuk: artan kuruluk, "kaz ayakları", kırışık göz kapakları, "oluklu" üst dudak ve çene;
- Deforme olmuş: pürüzsüz veya "şişmiş" oval yüz, çift çene, "buldog" yanaklar, göz kapağı bölgesinde aşırı yağ;
- Kombine yaşlanma: önceki üç türün yaklaşık olarak aynı şiddette tezahürleri ile.
Her ne kadar bu belirtiler 35-40 yıl sonra ortaya çıksa da, belirli kriterleri dikkate alarak nasıl bir yaşlanmanın geleceğini tahmin edebiliriz. Bu nedenle, kuru cilde sahip kadınların belirgin kırışıklıklar geliştirme olasılığı daha yüksektir ve deri altı yağ tabakası gelişmiş olanların yüzlerinin "sarkmamasına" önceden dikkat etmek önemlidir. Karma bir cildiniz varsa, yaşlanma büyük ihtimalle "yorgun" tipte olacaktır.
Doğru içme rejimi, sağlıklı beslenme, yeterli uyku, sigarayı ve alkol bağımlılığını bırakmak, temiz havada yürümek, fiziksel egzersiz, ölçülü bir yaşam temposu ve yüksek kaliteli kozmetik kullanımı, şüphesiz herhangi bir kadının yüz cildinin yaşlanmasını yavaşlatacaktır.
Yaşlanma karşıtı kozmetikler ne kadar etkilidir?
Önde gelen kozmetoloji şirketlerinin kendi laboratuvarları ve hatta güzellik enstitüleri olmasına rağmen, pahalı yenilikçi yaşlanma karşıtı ürünlerin etkinliği ne yazık ki büyük ölçüde abartılıyor. Yüz cildine bakım yaparken hemen hemen tüm kremler, yağlar, maskeler, serumlar ve diğer yaşlanma karşıtı ürünler, ana "yaşa bağlı" değişikliklerin meydana geldiği daha derin katmanlara nüfuz etmeden yüzeyinde kalır!
Elbette olgun ciltler için, nemin buharlaşmasını önleyen ve güneş ışığının olumsuz etkilerini nötralize eden UV filtreli koruyucu bir film faydalıdır. Ancak bu hiçbir şekilde elastik fiber çerçevenin restorasyonunu etkilemez! Üstelik çoğu durumda, kremin kollajen içeriği hakkındaki bilgiler banal bir reklam hilesi haline geliyor, çünkü İngiliz bilim adamlarına göre bu yüksek moleküllü protein cilt bariyerini geçemiyor.
Aynı zamanda estetik kozmetoloji alanında bir uzmanla zamanında temasa geçmek, plastik cerrahi olmadan radikal bir "gençleşme" elde etmenizi sağlar. Şimdi sizi en etkili "erken" iyileşme prosedürlerini tanımaya davet ediyoruz.
Yöntem numarası 1. Nemlendirme
Belirteçler: Yorgun ciltler ve yaşlanmanın birleşimi, tamamlayıcı bir yöntem olmakla birlikte nemlendirme de kırışıklıklar üzerinde etkilidir.
En iyi profesyonel çözüm: Hyaluronik asit ile biorevitalizasyon.
Uygulama noktası: Derinin derin katmanları. Yaşlanmayla birlikte hyaluronik asit içeriği azaldığından enjeksiyonu cildi nemle doyurmanıza ve kendi hyaluronik asit, kollajen lifleri ve elastinin üretimini teşvik etmenize olanak tanır.
sonuçlar: Yüz daha sıkı ve taze görünür, rengi eşitlenir ve yaşlılık lekelerinin şiddeti gözle görülür şekilde azalır.
2 numaralı yöntem. Kırışıklıklarla mücadele
Belirteçler: Kırışmış cilt.
1 numaralı profesyonel çözüm: Enjeksiyon kontur plastik cerrahisi.
Uygulama noktası: Cildin orta ve derin katmanları. Özel biyouyumlu dolgular ince bir iğne ile doğrudan kıvrımın (kırışıklığın) altına veya problemli bölgenin altındaki kas içine enjekte edilerek gerekli hacim oluşturulur.
sonuçlar: Ek hacim nedeniyle kırışıklıklar yumuşatılır ve daha az fark edilir görünür.
2 numaralı profesyonel çözüm: Fraksiyonel lazer
Uygulama noktası: Derinin derin katmanları. Dağıtılmış lazer ışınları 0, 4. . . 1, 4 mm derinliğe nüfuz ederek kollajen ve elastin liflerinin üretimini uyarır.
sonuçlar: Kendi lif çerçevenizi onarmak, orta ve derin kırışıklıkların şiddetini azaltır ve yüzeysel olanları neredeyse görünmez hale getirir. Fraksiyonel termolizin ek etkileri, yaşlılık lekelerinin kaybolması veya belirgin şekilde açılması ve yüz çevresinin sıkılaşmasıdır.
3 numaralı profesyonel çözüm: Botoks veya Dysport enjeksiyonları.
Uygulama noktası: Yüz kasları. Bu ilaçların ana maddesi olan botulinum toksinin etkisi, yüz kaslarının gevşemesine ve buna bağlı olarak kırışıklıkların yumuşamasına yol açar.
sonuçlar: Özellikle göz çevresindeki cilt yaşlandıkça gözle görülür kırışıklıkların sayısını ve şiddetini azaltır.
Yöntem No. 3. Yüz hatlarının onarılması
Belirteçler: Cilt sarkmasıyla yaşlanma.
Profesyonel çözüm: İplik kaldırma (iplik kaldırma).
Uygulama noktası: Derinin derin katmanları. En ince ipliklerin kullanılması sorunlu bölgelerde (gözler, kaşlar, yanaklar, çene, boyun vb. ) sıkılaşma ve destek sağlar. İşlemin bir diğer avantajı da kendi kollajeninizin üretiminin uyarılmasıdır, bu da ortaya çıkan çerçeveyi daha dayanıklı hale getirir.
sonuçlar: Sarkan alanların gözle görülür şekilde sıkılaştırılması, konturların iyileştirilmesi.
Yöntem numarası 4. Cildin "yenilenmesi"
Belirteçler: Kombine yaşlandırma.
Profesyonel çözüm: Peeling: lazer ve kimyasal.
Uygulama noktası: Epidermisin yüzeysel, orta ve derin katmanları. Bir lazer ışınının etkisi altında keratinize epitelin "buharlaşması" veya organik asit kullanılarak çıkarılması, yeni hücrelerin büyümesini ve kollajen liflerinin restorasyonunu uyarır.
sonuçlar: Yaşlanan cilt için peeling kullanımı gözle görülür bir gençleştirme etkisine yol açar: Yüz daha taze görünür ve zamanla kollajen çerçeve güçlendikçe kırışıklıklar düzelir ve kontur sıkılaşır.
Son olarak, kırışıklıklardan kurtulmanın ve cildin daha fazla yaşlanmasını önlemenin en iyi yolunun, yaşlanmanın türü ve bireysel özellikleriniz dikkate alınarak estetik kozmetoloji alanında uzman bir uzman tarafından sizin için seçileceğini belirtmekte fayda var.